pátek 18. června 2010

Jen tak si vypnout a chvilku nic neřešit...

...jednoho dne jsme si řekl, že to tímto způsobem již nelze praktikovat - neustále něco řeším, topím se v tom a pak to řeším ještě jednou úplně od začátku. Seděl jsem na zadku a čekal jsem, že svět přijde až ke mně - i přestože jsem mu vlastně ani neotevřel dveře. Jistě by stačilo otočit klíčem, který jsem si schoval hluboko do kapsy zamyšlení a rozpytvávání se, a nechat dveře dokořán. To bych ale nebyl já, kdyby to nebylo všechno jinak a se vší parádou. Zvedl jsem tedy ten svůj líný a tlustý zadek ze židle a vydal jsem se vstříc novým zážitkům, novým místům, novým lidem...

...měla to být objevná tour po různorodých charakterech a typech lidí, se kterými si třeba padnu do oka a budeme chtít spolu trávit nějaký čas - prostě jen proto, že si máme o čem povídat, že máme společné zájmy a koníčky, že si prostě s někým povídat potřebujeme a chceme. V konečném důsledku to sice vypadá, že jsem objevil "jen" moc fajn místo s moc dobrým tramínem, ale asi je jen zbytečné předbíhat událostem - čas nám ukáže, co dobrého tento můj revoltující vzlet přinesl. Mohu ale už teď s lehkostí v hlase říci, že mě to moc baví - všechno, co se do teď od mého životního restartu přihodilo.

Víte, jak nic nehledáte, protože zrovna máte spoustu starostí sami se sebou. A nebo prostě řešíte tisíc a jednu jinou věc, na kterou potřebujete všechnu, ale skutečně všechnu svou pozornost a energii, protože jinak to zvoráte?! A přesně v této fázi života se objeví ve vašem životě někdo, kdo by vám chtěl se vším pomoci, i když to není v jeho silách ani možnostech. Nosil by vás na rukou (nebo z něho alespoň máte ten pocit) a vy tak nějak nevědomky začínáte svou tak těžce nastřádanou energii právě tomuto člověku věnovat...a pak prostě stačí jedna jediná (a vy nevíte jaká) věc, a všechno je pryč - jako mávnutím kouzelného proutku. A pak prostě hledáte a asi i najdete...ale...No právě!

Tak tohle se mi poslední dobou děje. Všechno najednou a zároveň dlouho dlouho nic. Jsem plný chuti a odhodlání poznávat další nové lidi, být chvilku nevázaný a trošku řádit. A najednou to nejde - a já nevím, jestli je to dobře a nebo špatně.

All the lovers that have gone before - they don´t compare to you. Don´t be frightened just give me a little bit more. They don´t compare - all the lovers...