úterý 18. listopadu 2008

Podzimní depresárium

Tak mě letos prvně v životě dostihla podzimní deprese. Alespoň tak by to označil kdejaký psycholog - já osobně bych to nazval podzimním obludáriem a depresáriem v jednom. Jednak jsem měl neskutečně špatnou náladu, všechno bylo špatně, nic mě nebavilo a nic mi nešlo, a na druhou stranu jsem ale nevěděl, proč to tak je. Nedokázal jsem pojmenovat, co se mi právě děje...
Běžně jsem pokles nálady řešil poslechem oblíbené hudby, čtením knihy oblíbeného autora a nebo sledováním skvělých filmů. No tentokrát ale veškeré zaručené metody a prostředky naprosto zklamaly a neúčinkovaly. Hodně to odnesli ti nejbližší, což mi do chmurného stavu moc světlých chvilek nepřinášelo. A to počasí...pršelo, zima byla, slunko bylo vidět jen občas a vetšinou když jsem musel být zavřený ve škole či v práci. No vážně děs. Už jsem nevěděl, co s tím.
Nakonec stejně jak se depresárium objevilo, tak i zmizelo. Pára nad hrncem se rozpustila a jídlo je hotovo - respektive já jsem zase v pohodě, jako předtím. A je to úžasný pocit. I když to možná nezmizelo jen tak z ničeho nic, ale pomohla tomu úžasná bylinková koupel - v tomto sychravém podzimním počasí vřele doporučuji. A to nejen jako lék na deprese - ale možná i jako dobré afrodiziakum;-).