sobota 21. listopadu 2009

Jak jsem sebou nechal zaCLOUmat...

Kluci z CLOU se šňůrují po republice a z těch několika málo zastávek se jedna našla i v Brně. Co s volným odpolednem a následným večerem? No přeci hurá na ně, poslechnout si všechny známé songy a ukázat emoce v zuřivém cloumavém tanci (a že jsem prošoupal hned dvoje střevíce...).

Už jsem tuhle kapelu několikrát slyšel, několikrát viděl a několikrát měl tu čest slyšet a vidět zaráz. Tu jejich bandu tvoří 5 lidí a i když tentokrát hráli jen ve čtyřech, jasně ukázali, že jim klubová scéna svědčí a že svojí muziku dělají dobře (soudím tak nejen ze svého soukromého a lehce subjektivního pohledu, ale také z reakcí ostatních návštěvníků koncertu a množství zakoupivších vstupenek a zpívání písní fanoušků společně s CLOUkama). A pak už jen stačilo přidat Dám dělovou ránu a "mou" Lean on my shoulders a bylo vymalováno - domů jsem mohl odjíždět s hřejivým pocitem na těle a s lehkou křečí v rukách a nohách, jak jsme skákali a tleskali a bůh ví, co ještě..:-). Jenže...

...jenže to by nesměli chlapci hrát druhý den v Krnově a tím pádem v Brně nocovat. A tak se stalo, že jsem podnikl výzvědnou výpravu do zákulisí, abych zjistil, co se tedy dnes večer bude pít a pak už to jelo úplně samo (ne, že bych se ožral jak dobytek, ale ostych ze mě spadl jak listí na podzim a pak už to bylo jen "conasrdcitonajazyku" :-D). A tak se z CLOU stali normální kluci, kterých si vážím za to, že tu muziku dělají s láskou a pro potěšení nejen vlastní, nýbrž i naše - což se v dnešní době jen tak nevidí.

A jestli je něco, co mě dokáže dostat vždycky, tak to je upřímná skromnost někoho, kdo dělá něco výjimečného (což hudba bez pochyby je!). A je úplně jedno, jestli se bude jednat o Kubajze (Kubo, promiň - já vím, že to nerad slyšíš a už vůbec bys to nechtěl ani číst, ale když si myslím, že děláš něco dobře, ba dokonce výjimečně, tak tě prostě pochválím!) a nebo Lukema (Petrocka, Stepha, Raeho a nebo Rockyho)...takže když se mě všichni čtyři hoši z kapely zeptali, jak se jim koncert povedl a jak si myslím, že líbil lidem, byla to pro mě ještě navíc pochvala nad všechny pochvaly! Neberou totiž lidi, co na jejich koncert přijdou, jako samozřejmost, umějí si přiznat chyby a vědí, že fanoušci nejsou stádo idiotů a že chybu odhalí také. Ale víte co, kluci? Jsme jenom lidi a chybu občas udělá každý...Osobně si myslím, že by mnohem větší chyba byla, kdybyste to, co děláte tak dobře, dělat přestali (případně to začali dělat jinak...)!

Pánové se mnou tak zacloumali, že jsem jel domů až ve čtyři hodiny ráno...o dvě hodiny později jsem již seděl v autobuse do Prahy, kde mnou bylo pohnuto - o tom ale někdy jindy...;-)